Управление образования

Рабочий форум управления образования Курагинского района
 
ФорумФорум  КалендарьКалендарь  ЧаВоЧаВо  ПоискПоиск  ПользователиПользователи  ГруппыГруппы  РегистрацияРегистрация  ВходВход  

Поделиться | 
 

 Задания для школьного этапа олимпиады 7-8 классы

Предыдущая тема Следующая тема Перейти вниз 
АвторСообщение
Халаджи



Сообщения : 16
Дата регистрации : 2016-09-10
Возраст : 32
Откуда : пгт. Курагино

СообщениеТема: Задания для школьного этапа олимпиады 7-8 классы   Сб Сен 10, 2016 10:22 am

Английский язык. Задания для участника 7-8 классы
READING
Task 1.Read the article about the history of coffee drinking and circle the correct answer, a, b or c.
                                                                    Time for coffee
The story of coffee drinking is one of the greatest and most fascinating in history. Millions of coffee drinkers worldwide cannot imagine life without a cup of aromatic coffee in the morning. Coffee is a natural stimulant which makes us feel more awake, alert and ready to concentrate.
The qualities of mocca, as coffee was once known, were first discovered in Ethiopia more than one thousand years ago. However, it was not Africans but Turks and Arabs who actively encouraged coffee drinking. The habit of coffee drinking quickly spread throughout the Arab world, where coffee won a reputation as the wine of Islam.
Coffee was first grown in Yemen. It was popular with Turks who served the drink to visiting Italian merchants. In 1615 traders from Venice brought coffee to Europe, where it was originally sold as a medicine. By the end of the sixteenth century coffee was drunk in major European cities from Paris to London. Now, around the world there are different methods of preparing coffee, for example, in Turkey coffee is traditionally boiled three times while Italians are the inventors of espresso and cappuccino.
We drink coffee because of its aroma, taste and stimulating effect. However, extensive consumption of coffee may be harmful to our health, for instance, it may increase one’s blood pressure or make one’s heart beat irregularly. Fortunately, new brands of coffee have been appearing on the market recently. As they do not contain substances harmful to health, many people will not have to give up their coffee-drinking habits.
 1 Coffee was discovered
a in Europe.
b in Africa.
c in Asia.
2 Coffee drinking was  popularized  by
a the Ethiopians.
b the Italians.
c the Turks.
3 Coffee was first grown
a in Italy.
b in Turkey.
c in Yemen.
4 In Europe, coffee was popular as
a a medicine.
b the wine of Islam.
c a natural stimulant.
5 By the end of the sixteenth century people drank coffee
a in northern Europe.
b in the most important European cities.
c in Paris and London only.
6 New brands of coffee
a are as harmful as the original mocca.
b are less harmful than regular coffee.
c may influence our concentration ability.

Task 2. Read this piece and fill in the blanks with the best items chosen from the list below. Write your answers (A, B, C or D) in the answer sheet.
MARK TWAIN
Mark Twain, 7  ____________ lived from 1835 to 1910, is one of America’s most famous authors. He wrote many books,8  ____________ The Adventures of Tom Sawyer and The Adventures of Huckleberry Finn. Mark Twain’s own life was 9____________ enough to be a book.
 Twain was born in the state of Missouri, near the Mississippi River. He 10___________ from a poor family. His father died when he was twelve, 11____________ he had to leave school. While he was still a boy, he worked as a riverboat pilot. He steered boats up and down the long Mississippi River.
 The Civil War, which started in 1861, made traveling on the Mississippi impossible. Twain then went west to Nevada. There he worked with a newspaper. In 1864 he went to California to find gold. Twain did not have much 12 ____________ as a gold miner. He left California to travel in Europe. Twain wrote a book about his trips around Europe.  
 But the most important influence on Twain and his books was the Mississippi River. When Twain finally settled down, he lived in a house with a porch that  13____________ like the deck of a riverboat. Huckleberry Finn, Twain’s greatest book, is about the adventures of a boy on the Mississippi River.                  14 ____________ of Twain’s books is called Life on the Mississippi.
 In fact, even the name of Mark Twain comes from the Mississippi. Mark Twain’s 15 ____________ name was Samuel Langhorne Clemens. On the river Samuel Clemens often heard the boatmen shout “Mark Twain”. This 16____________ the water was twelve feet deep. When Samuel Clemens began to write he chose for himself the name Mark Twain.  

7 A. who B. what C. which D. whom
8 A. comprising B. as C. with D. including
9 A. very interesting B. interested C. interesting D. interest
10 A. went B. came C. was born D. as
11 A. but B. so C. because D. as
12 A. successful B. luck C. happiness D. chances
13 A. looked B. saw C. watched D. showed
14 A. other B.  the other C. another D. some
15 A. real B. honest C. truthful D. first
16 A. told B. meant C. understood D. explained

USE OF LANGUAGE
Task 1
Choose the right variant
1.  I __________ 50 years old in 2030.
A is                       B am               C will be         D am being
2 There aren’t __________ students in the class today.
A much     B some            C many           D none
3 Excuse me? Can I buy __________ green apples please?
A a few     B less              C a bit                        D a little
4 Sorry, we have __________ green apples.
A no                     B none            C any              D nothing
5 Sorry, I __________ here on Thursday. I have to go to the dentist.
A is                       B ’m                C ’ll be            D won’t be
6 __________ my brothers live in the U.S.A.
A Neither B Both            C Any                        D None
7 When it rains we __________ inside.
A go                     B went            C are going     D goes
8 What __________ you do if there is a blackout?
A shall      B will              C are                           D have
9 If you throw a stone into the water, it __________.
A sinks      B sank             C sunk                        D is sinking
Writing
Ответы:
READING
Задание ответ
1 B
2 C
3 C
4 A
5 B
6 B
Task 2
Задание Ответ
7 A
8 D
9 C
10 A
11 B
12 B
13 A
14 B
15 A
16 B
Use of language
Задание Ответ
1 C
2 C
3 A
4 A
5 D
6 B
7 A
8 B
9 A
Вернуться к началу Перейти вниз
Посмотреть профиль
 
Задания для школьного этапа олимпиады 7-8 классы
Предыдущая тема Следующая тема Вернуться к началу 
Страница 1 из 1

Права доступа к этому форуму:Вы не можете отвечать на сообщения
Управление образования :: Районные методические объединения :: РМО учителей английского языка-
Перейти: